Historia

Kolppasen Betoni Oy:n juuret juontavat vuoteen 1939 jolloin Kannuksen Eskolan kylälle perustettiin Keski-Pohjanmaan Sementtivalimo. Jalmari Kolppanen oli yksi perustajajäsenistä. Hän myi osuutensa Eskolan Sementti ja Puu Oy:ksi muuttuneesta yrityksestä ja perusti poikansa Ahdin kanssa A. ja J. Kolppasen Sementtivalimo nimisen avoimen yhtiön samalle kylälle v. 1953. Yhtiö toimi avoimena yhtiönä aina näihin vuosiin saakka.

1.4.2012 voimaan tuli toiminimen muutos ja tänä päivänä yritys on Kolppasen Betoni Oy.

Valimolla valmistettiin kaivon- ja rummunrenkaita, katto- ja seinätiiliä ym. betonituotteita. Myöhemmin v. 1972 yritys laajeni, kun tarjoutui mahdollisuus ostaa Eskolan Sementti ja Puu Oy:ltä betonipuoli jolloin alkoi myös valmisbetonin myynti.

Kahdeksankymmenluvun alkupuolella aloitettiin maatalouselementtien valmistus ja myöhemmässä vaiheessa mukaan tulivat myös erilaiset elementit omakotitalorakentajille ja teollisuudelle.

Kaivon- ja rummun renkaat kuuluvat edelleen tuotevalikoimaan joskin erilaisista elementeistä on muodostunut päätuote joiden markkina-alue on koko Suomi.

Yrityksessä työskentelee kolmas ja neljäs sukupolvi. Henkilökuntaa on 15-17 henkeä vuodenajasta riippuen.

Ydinstrategia

Yrityksen perusajatuksena on tuottaa laadukkaita, asiakkaan toiveiden mukaisia ja kohtuuhintaisia betonituotteita, jotka ovat kilpailukykyisiä ja kannattavia valmistaa.

Laatu

Laadun perustana toimii yrityksen laatujärjestelmä, joka on kehitetty pitkän kokemuksen ja hyväksi koettujen toimintatapojen pohjalta. Yrityksen valmistamien betonituotteiden jatkuva ja järjestelmällinen testaaminen sekä osaava ja yritykseen sitoutunut henkilökunta takaavat sen, että voimme tuottaa asiakkaiden vaatimusten mukaisia laadukkaita tuotteita.

FI laatumerkki   

Kolppasen Betoni Oy:n arvot

Yrityksen arvoväittämä koostuu muutamasta yritykselle erittäin tärkeästä arvosta

1 laatu, 2 ammattitaito, 3 hyvä palvelu, 4 pitkät perinteet, 5 toimintavarmuus ja 6 joustavuus.

Yrityksen kaikissa toiminnoissa tähdätään laadukkaiden betonituotteiden valmistukseen ja toimittamiseen sekä tyytyväiseen asiakkaaseen. Toisin sanoen yrityksen tahtotila on palvella luotettavasti, monipuolisesti ja laadukkaasti. Yrityksen ydinosaamisen perusta, jolla se erottuu kilpailijoistansa, on joustavuus ja nopea muutosvalmius; saadaan tehtyä nopealla aikataululla ja oikeaan aikaan juuri asiakkaan toiveiden mukainen tuote.